Lymfmassage

90 min 1050 kr

Lymfsystemet löper genom nästan hela vår kropp och är vårat reningsverk och trots att det har så stor betydelse för vår hälsa så glöms det oftast bort.

 

Det är kroppen avfallstransport från vävnader och mjukdelar och en mycket viktig del i vårat cirkulationssystem och immunsystem.  Ett bra lymfflöde ger starka smidiga muskler och leder, elastisk bindväv och därigenom en friskare kropp.

Ett trögt lymfsystem kan ge symtom som smärta, svullnad, vätskeansamling, svårighet att gå ner i vikt, stram bindväv, trötthet, stelhet i kroppen och synliga symtom som gropar/veck i huden.

Lymfmassage är en massage som genomförs genom lättare strykningar och tryck ihop med djupandning i lymflödets riktning.  På detta sätt hjälper man kroppen att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. 

Det är en mycket lugnande behandling eftersom vårat lymfsystem fungerar bäst när man är avslappnad.

 

Vem rekommenderas lymfmassage?

Alla kroppar mår väl av lymfmassage, men vissa specifika tillstånd/symtom kan indikera på ett trögt lymfflöde som exempelvis:

        Genomgått behandling för bröstcancer.

        Upplever smärta/stelhet i kroppen som förflyttar sig.

        Lätt att få träningsvärk.

        Svullnad/vätskeansamling i kroppen

        Oren och svullen hy.

        Trötthet/tyngdkänsla i kroppen.

        Sömnproblem

        Svårt att minska i vikt.

        Känner sig lätt frusen

        Huvudvärk/yrsel

        Domningar i fingrar/armar.

        Fibromyalgi, reumatism, diabetes.

        Celluliter.

        Ofta återkommande infektioner/förkylningar.

        En allmän känsla av oror/stress i kroppen.

 

För att uppnå bästa effekt av behandlingen rekommenderas att du som kund går regelbundet på lymfmassage de 3-5 första gångerna för att sedan glesa ut behandlingarna för att bibehålla effekten samt underhålla lymfsystemet. Detta kan självklart variera från person till person då det är individuellt hur just din kropp reagerar på lymfmassagen.

 

Efter behandlingen är det viktigt att fylla på kroppen med vätska för att hjälpa kroppen med utrensningen .

Du som kund får efter behandlingen med dig ett egenvårdsblad där du får lättar information kring lymfsystemet samt hur du genom enklare strykningar kan arbeta med lymfsystemet hemma genom egenvårdsmassage.

 

 

 

 

Bokningsinformation

Vid bokning via boka direkt kan du som kund enkelt se tillgängliga behandlingstider, ändra eller avboka din tid. Du får en bokningsbekräftelse samt påminnelse via din mail inför ditt bokade besök.

Covid-19

På grund av rådande situation gällande Covid 19 tillämpas fri avbokning fram till och med bokad tid. Fullt pris debiteras dock vid uteblivet besök utan avbokning. Alla kunder uppmanas att avboka sin behandling vid förekomst av sjukdomssymtom. Jag följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer gällande Covid 19. Jag har lagt in längre tid mellan kunder för att minimera att fler personer är i lokalen , noggrann städning och byte av handdukar mellan kunder.

Jag använder visir under hela besöket samt att det enbart är jag och kunden på mottagningen.

Omdöme

Härifrån går ingen oberörd. Omtanken känns inifrån och ut. Så Tacksam!

/Malin E

Svensk klassisk massage

Läs mer

Delkropps- massage

Läs mer

Taktil massage

Läs mer

Fokus- massage

Läs mer

Behandlande- massage

Läs mer

Ungdoms- massage

Läs mer

Käkleds-behandling

Läs mer

Barn-massage

Läs mer