Hoppa till innehåll

Lymfmassage

90 min 1250 kr

Lymfsystemet löper genom nästan hela vår kropp och är vårat reningsverk och trots att det har så stor betydelse för vår hälsa så glöms det oftast bort.

Det är kroppen avfallstransport från vävnader och mjukdelar och en mycket viktig del i vårat cirkulationssystem och immunsystem.  Ett bra lymfflöde ger starka smidiga muskler och leder, elastisk bindväv och därigenom en friskare kropp.

Ett trögt lymfsystem kan ge symtom som smärta, svullnad, vätskeansamling, svårighet att gå ner i vikt, stram bindväv, trötthet, stelhet i kroppen och synliga symtom som gropar/veck i huden.
Lymfmassage är en massage som genomförs genom lättare strykningar och tryck ihop med djupandning i lymflödets riktning.  På detta sätt hjälper man kroppen att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen.
Det är en mycket lugnande behandling eftersom vårat lymfsystem fungerar bäst när man är avslappnad.

Vem rekommenderas lymfmassage?
Alla kroppar mår väl av lymfmassage, men vissa specifika tillstånd/symtom kan indikera på ett trögt lymfflöde som exempelvis:

        Genomgått behandling för bröstcancer.

        Upplever smärta/stelhet i kroppen som förflyttar sig.

        Lätt att få träningsvärk.

        Svullnad/vätskeansamling i kroppen

        Oren och svullen hy.

        Trötthet/tyngdkänsla i kroppen.

        Sömnproblem

        Svårt att minska i vikt.

        Känner sig lätt frusen

        Huvudvärk/yrsel

        Domningar i fingrar/armar.

        Fibromyalgi, reumatism, diabetes.

        Celluliter.

        Ofta återkommande infektioner/förkylningar.

        En allmän känsla av oror/stress i kroppen.

För att uppnå bästa effekt av behandlingen rekommenderas att du som kund går regelbundet på lymfmassage de 3-5 första gångerna för att sedan glesa ut behandlingarna för att bibehålla effekten samt underhålla lymfsystemet. Detta kan självklart variera från person till person då det är individuellt hur just din kropp reagerar på lymfmassagen.

Efter behandlingen är det viktigt att fylla på kroppen med vätska för att hjälpa kroppen med utrensningen .

Du som kund får efter behandlingen med dig ett egenvårdsblad där du får lättar information kring lymfsystemet samt hur du genom enklare strykningar kan arbeta med lymfsystemet hemma genom egenvårdsmassage.

 

Bokningsinformation

All bokning sker via bokningstjänsten boka direkt. Bekräftelse på din bokning sker via mail och SMS. Påminnelse för din bokning 24 timmar innan besöket.

Kan du inte komma på utsatt tid ber jag dig avboka tiden så snart som möjligt då väntelistan ofta är lång. Ej avbokat uteblivet besök debiteras.

Omdöme

Ida är otroligt proffsig och hjälpsam. Det är mer än massage, man får proffshjälp och hon hittar bakomliggande problemet.

/Gustav