Hoppa till innehåll

Vad du kan förvänta dig inför ditt första besök hos mig på WIDA Omtanke

En massagebehandling brukar vara en lugn, behandlande och avkopplande upplevelse. Dock kan de i det fall som du som kund kommer för att få hjälp med att behandla en ordentlig spänning eller rörelsepåverkan kan du som kund uppleva vissa känningar då jag  behandlar ”problemområdet” då vissa behandlingar innefattar töj/strecth eller pressur(tryck) på exempevis triggerpunkt. Detta är snabbt övergående under behandlingen gång.
Men om det är din första massage kan du känna dig lite orolig.
Med lite information om vad du kan förvänta dig inför ditt kommande besök hos mig kan förhoppningsvis bidrar till att du känner dig lugn och trygg inför besöket.

Första besöket innefattar en del frågor.

Förvänta dig många frågor vid din första massage/behandling.
För terapeuten, alltså jag måste veta lite om din hälsohistoria och vad dina mål är för behandlingen. Besöket börjar med att du som kund får svara på  Dina tydliga och ärliga svar hjälper mig att utföra bästa möjliga behandling för dig.
Vi pratar om varför du behöver och vad dina mål är för behandlingen.
Har du ont? Behöver du koppla av, har du valt rätt behandling?

Ibland framkommer det att den bokade behandlingen kanske inte är helt rätt för dig som kund och då anpassar vi behandlingen så att du som kund får ut det mest optimala av din bokade tid.

Vad händer sen ?

Vi bestämmer vad vi ska prioritera och jag berättar hur du ska lägga dig på massagebänken (uppåt eller nedåt eller på sidan) före behandlingen.
Förvänta dig att du måste klä av dig till din komfortnivå. Vad betyder det exakt? Många människor oroar sig för att behöva klä av sig nakna för sin massageterapeut och det förekommer inte på min mottagning, du har alltid trosor/kalsonger på och som kvinna håller vi alltid brösten skylda. BH:n tas antingen av helt eller så tar du av den på bänken och den knäpps alltid på massagebänken när behandligen på resp sida är klar. Ibland beroende på behandlingstyp så tar vi endast av tröjan. . Du har en hörna i rummet där du klär av dig och lägger kläderna på stolen i hörnan, går sedan till massagebänken och lägger dig antingen på mage eller rygg beroende på behandling.

Jag använder badlakan som täcker hela kroppen, förutom dom delar där jag masserar, övriga delar hålls täckta. Jag använder doftfri massageolja men har även med doft om kunden önskar. Efter behandlingen torkar jag av ev överskott av olja på huden.

Under behandlingens gång kan jag som terapeut ställa vissa frågor för att säkerhetsställa att behandlingen

Det är av stor vikt att du som kund är ärlig och meddelar mig om du inte ligger bekvämt på bänken, upplever något grepp som obehagligt/kittlande. Om du fryser eller är för varm. Allt detta för att du skall få ut det bästa av din behandlingstid.
Glöm inte att meddela mig om du vill ha kuddar som. Det vi vill uppnå är att du som kund kan låta kroppen slappna av och sjunka ner i bänken, även om jag jobbar med din kropp och att det kanske inte alltid känns så behagligt när jag tex hittar triggerpunkter eller smärtande områden.
Men det kan finnas en viss nivå av obehag och ”gott-ont” när jag arbetar med ett problemområde. Det är viktigt att du också berättar för mig så att vi kan skräddarsy behandlingen så att den blir mest effektiv utan att orsaka skada eller en ”läskig” upplevelse.
Jag berättar när massagen/behandlingen är slut och det är dags för dig att långsamt ta sig upp och klä på dig. Viktigt att ta det varsamt då kroppen ibland kan reagera med lättare övergående yrsel. Du kommer även få vatten av mig att dricka efter behandlingen.

Efter avslutad massage/behandling

Efter behandlingen kan jag som terapeut ge dig råd och tips för ev hemmaövningar för att optimera effekten av din behandling samt inför ditt ev nästa besök.
Efter behandlingen kan du uppleva trötthet, känna dig avslappnad. Dock kan även kroppen reagera med att du börjar frysa, få lättare frosskänsla eller huvudvärk. Detta är bra att du som kund är medveten om och inget du behöver känna oro över. Det är viktigt att fylla på med vatten då en massagebehandlingen startar mycket i kroppen och slaggprodukter skall rensas ut.  

Om vi behandlade ett problemområde kan du som kund uppleva en förbättring direkt genom minskning av smärta eller ökad rörlighet, ibland kan det dock ta några dagar innan du känner av en effekt.

Du kan även få en behandlingsreaktion efter den första behandlingen, det är rätt vanligt och brukar gå över efter några få dagar. Detta kan innefatta ömhet/mörhet i de muskler som var spända samt trötthet.
Du kan få ut det mesta av din första massage genom att veta vad du kan förvänta dig och ställa alla frågor du undrar över så att du kan känna dig bekväm före, under och efter massagen.

Varmt välkommen till ditt första besök hos mig .