Hoppa till innehåll

Vad är skillnaden på en massör och en massageterapeut?

När du som kund skall välja vem du skall gå till och vilken massageform som du skall leta efter/boka kommer här en kortare information vad som skiljer en massör och en massageterapeut åt. Inom massage arbetar man med kroppens mjukdelsvävnader som innefattar hud, bindväv och muskler. Inom detta yrkesområde krävs fördjupade kunskaper i färdigheter och kompetens bland annat i massage och muskeltöjning samt kunskap kring kroppens anatomi och funktion.

Massör

En Massör arbetar i både friskvårdande och förebyggande syfte med att förebygga muskelspänningar som i längden skulle kunna förorsaka skador eller problem såsom smärta, rörelseinskränkningar. En friskvårsmassör kan utföra klassisk massage för avkopplande och uppmjukande syfte.

Massageterapeut

En Massageterapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar ytterligare flera massageterapeutiska metoder som kan nyttjas vid behandling av specifika skador samt besvär i rörelseapparaten (kroppen) . Dessa behandlingar brukar oftast benämnas som behandlande mjukdelsmassage eller massageterapi

En massageterapeut kan efter behandlingen ge dig som kund information kring ev aktuella stretch/töj övningar för att vidare kunna fortsätta genbehandling hemma. En enklare definition: Massageterapi/behandlande mjukdelsmassage – massage som en behandlingsform

En kvalitetssäkring för dig som kund är att den massageterapeut du skall anlita innehar en certifiering från ett branschråd/förbund som visar att massageterapeuten har genomgått godkänd utbildning och håller måttet i fråga om kunskap/kvalitet och seriositet.

Klassisk svensk massage

Läs mer

Delkropps- massage

Läs mer

Taktil massage

Läs mer

Fokus- massage

Läs mer

Behandlande- massage

Läs mer

Käkleds-behandling

Läs mer

Ungdoms- massage

Läs mer

Barn- massage

Läs mer